Marknads tokar!

Jag o syrran har nu besökt Kiviks marknad om det inte var nog så tog vi även en runda till Sjöbo marknad.

Det blev en massa fynd o tomt på pengar efter vart besök. Det är liksom lite charmigt att traska runt på marknaderna o koll apå allt o prata med de som står där o försöker sälja just sina saker... Sen så har man då en ricktigt tuff syster som prutar som tusan! Hon pruta 30% på en vara den e inte dåligt att gå ner från 150kr till 100kr. Jag är inpad helt klar jag e kanske för snäll för att våga pruta...

Nu näst väntar HBG festivalen den 27 till 29 Juli men då ska man mer njuta av musiken o festligheterna än fynda på marknads delen men minst en runda kommer jag gå där. För jag är ute efter ett speciellt halsband som tydligen ska vara svårt att få tag på. Jag vet några som reser runt vart år o säljer på marnaderna o de har smycken från Alchemy men de tycks inte ha just de halsbands smycket jag är ute efter som tillhör förra årets utbud.

Ja sen kanske nån mer maknads besök bli av minns inte vilka som kommer vara nu i veckan som kommer...

Bio Bio Bio

Ikväll ska jag på bio med syrran o en till kompis. Vi ska se den så omtalade filmen Pirates of the Caribbean - Död mans kista. Ska bli kul med lite pirat äventyp! Man bör ju minnas vad som hände i den första filmen då detta e den andra. Undrar om denna filmen är mer väl gjord än den första? För så klart la man märke till små film missar hehe. Jag lyckas alltid lägga märke till sånt.

Det finns ett flertal som ser filmen för att det finns snyggingar med. Sån e inte jag att man sitter o kollar in typ Jonny Depp, Orlando Bloom, Stellan Skarsgård eller Kiera Knightley utan jag vills e filmen för äventyrets skull o visst de spelar bra o det e ett måste för att filmen ska vara bra ju. Gore Verbinski resigerar bra filmer så de så!

Kapten Jack Sparrow är rolig han! Visst e Davey Jones lite läcker ändå med det härliga skägget *skrattar*


Iller Tricket!


Har du sett filmen hund tricket? svara du ja där så e du helt med på vad jag menar med min idee till uppföljare då man säger Iller tricket...

Jag gick genom stan ikväll påvägen hem men sällskap av min iller Busan. Det gick inte att  gå så långt mellan gångerna man blev stoppad av nyfikna människor som ville fråga en massa om illern o klappa henne mm. Skulle man gått där utan att ha med illern skulle ingen pratat med en ju. Galet. Busan är nog en raggnings magnet oxå för det var flera killar som ville bjuda på drink o snacka en massa o ha mitt nr el ge sitt mm. Det var väl kul att bli raggad på de första 3 gångerna men sen blev de lite jobbigt efter flera gånger hehe.

Vad jag vet finns det bara två illrar i hela Helsingborg så visst är dte ovanligt husdjur men oj så kul att ha. Busan är underbar!


Så klar måste hon vara med på bild =)

Busan

Mer färg tosigt...


Sen blev det lite mer tosig färg på denna bilds blommor *haha*




Blom2-Orginal 

Färger är Färg glatt...

Det är kul att leka med färger ibland. Det finns mycket man kan göra om i en bild. Ikväll lekte jag lite med färgerna i en blom bild jag fotograferat i förra väckan. Så här blev resultatet. Tycker de blev snyggt på denna bilden...


  


Blom1- färg

Sommar knä!

Sommaren är här men all denns sol o värme.
Fast det är inte alltid man kan gå i shorts utan att lite lagom pytte lite skämas för sina fina sommar knä!
Som vanligt får jag lätt sår o blåmärken på benen...
Just nu är det ganska lite men jag tog en bild på det ändå.

Sommar knä

Månadens mus

Akleja


Jag var med och deltog med mus-foto till månadens mus-foto-tävling på ifokus sidan

http://mus.ifokus.se/


Den bild jag deltog med var favorit fotot på min engelsk typade mus Akleja, en söt o trelig tös. 


Skynda Fynda!

Idag tog jag o syrran bussen mot Ekeby, var lite osäkra på var vi skulle hoppa av men de löste sig...
När vi väl hittat rätt men en bra bit gångväg från hållplatsen fann vi vårt mål. Det är en som föttupp olika djur innan som slutat o hade massor med ostädade burar hon skänkte till de som behöver. Vi rota runt i en stor hög med burdelar o tillbehör fann bla en stor bur flera små transportburar, skålar, flaskor mm Jag tyckte det kändes fel att vi fick alla dessa saker så jag ville betala men hon vägra ta imot fast efter lite övertala tog hon imot 100kr som symbolisk summa.Vi tacka för oss o det jobbiga var att släpa det tillbaka till busshållplatsen med tanke på hur långt det var att gååå i varmen.

När vi kom ut till vägen så stanna jag där med sakerna medans Syrran traska bort till hållplatsen. Sen flörta hon med buss chaffören så han stanna vid vägen där jag stod med alla tunga saker. Tur att han var så snäll som stanna. Nu ska allt skrubbas o fixas till så vi kan använda alla fynd saker....
 
 

Solstrålar... Solkräm... Solbränd...

Idag är man kanske lite väl solbränd... Ändå hade jag kletat in mig i massor med solkräm för att undvika att bli tokröd!  Visst lagon är bäst men det blev lite väl mycket då man var ute hela dagen o sprang runt bland alla kul djur igår.

Gick upp ur sängen in i duschen kl 3 på natten för att svalka mig då det brände för mycket så det inte gick att somna om. Efter det sov man gott igen.
ska försöka undvika solen ett tag fram över nu tills man inte klassas som rödskin längre...


Nu funderar jag o syrran starkt på Mariestad på utställningen. Det är väldigt lockande!!! Men då måste vi tälta med råttorna o det har vi aldrig gjort innan. Jo alltså tältat har man en hel del men aldrig då råttorna varit med. Så det krävs noga planering. Der är flera från Syd råttans gängs om oxå funderar på att åka dit vilket är kul om vi blir flera st. Fast sen finns det även två andra utställningar i höst som kommer vara nära.



Ystad Djurpark

Moggy


Idag var jag o flera av Syd råttans medlemar på utflyckt.
Vi besökte Ystads djurpark där har jag aldrig varit tidigare så det var en kul upplevelse med flera djur.

De djur jag fastna för var så klart Ringsvanslemurerna de e härliga djur. efter en stund möter vi på Kapybaran som är världens största gnagare besläcktad med marsvin. 

Så klart fann jag ett gosedjur i den lilla affären som jag bara inte kunde motstå! Nu heter han Moggy o bor hos mig. Han påminner om en Gizmo i Gremlings men samtidigt en typ av sömnig ekorre som heter Sugergliders. Jag var inte ensam om att låta denna lilla gosedjurs varelse följa med från djurparken o bor nu hos Bea...
 

Efter träffen i Ystad så hakade jag o syrran på familjen Hallberg. Åkte ner till Sverges sydligaste udde. Där har varken jag eller syrran varit innan o vi bor i Skåne. Måste nog skylla på att vi bor för nära eller något!

Det var en härlig dag!